9/9

Slazenger

История на марката Slazenger

Slazenger е британска марка за спортно оборудване, която съществува от над 130 години. Компанията е основана през 1881 г. от Ралф и Албърт Слейзънгер в Лондон, Англия. Първоначално Slazenger е малка компания за каучук, специализирана в производството на велосипедни гуми и други каучукови изделия.

През 1902 г. Slazenger разширява пазара на спортно оборудване и започва да произвежда топки за тенис. Компанията бързо става известна със своите висококачествени тенис топки и през 1905 г. Slazenger е назначен за официален доставчик на тенис топки за Уимбълдън.

През годините Slazenger продължи да разширява продуктовата си гама и стана известен със своето оборудване за крикет, оборудване за голф и други спортни съоръжения. Марката се свързва и с много известни спортисти, включително Фред Пери, който носеше дрехи на Slazenger по време на победите си на Уимбълдън през 30-те години на миналия век.

По време на Втората световна война фабриката на Slazenger се използва за производство на противогази и друго военно оборудване. След войната компанията възобновява производството на спортно оборудване и продължава да се развива.

Днес Slazenger е собственост на Dunlop Sport, която е дъщерно дружество на групата Sumitomo Rubber Industries. Марката продължава да произвежда висококачествено спортно оборудване и облекло и е особено известна с екипировката си за тенис и голф.

Доставка
Цена
Цвят
Р-р мъжки обувки
Р-р мъжки дрехи
Р-р дамски обувки
Р-р дамски дрехи
Р-р детски обувки
Р-р детски дрехи
Сезон